Dornier Do335A Pfeil & Kübelwagen Type 82  1/48
Dornier Do335A Pfeil & Kübelwagen Type 82  1/48 Dornier Do335A Pfeil & Kübelwagen Type 82  1/48 Dornier Do335A Pfeil & Kübelwagen Type 82  1/48
Tamiya

Dornier Do335A Pfeil & Kübelwagen Type 82 1/48

Tuotenumero TAM25206
46,00 €
Sisältää alv. 24 %
Saatavuus Varastossa

Dornier Do 335 oli toisen maailmansodan nopeinkenen mukaan? mäntämoottorilla varustettu lentokone. Se oli saksalaisen Dornierin rakentama hävittäjälentokone. Sen kutsumanimet olivat "Pfeil" ("Nuoli") ja "Ameisenbär" ("Muurahaiskarhu". Ensilento tapahtui 26. lokakuuta 1943.

Dornier Do 335 pyrki yhdistämään yksi- ja kaksimoottoristen koneiden hyvät puolet. Kahta moottoria tarvittiin suuren tehon saavuttamiseksi, mutta normaaleilla kaksimoottorisilla koneilla oli ongelmana siipiin asennettujen moottorien suuri ilmanvastus sekä hitausmomentti pituusakselin suhteen. Do 335:ssä molemmat ongelmat oli ratkaistu asentamalla molemmat moottorit runkoon, siten että toinen moottori oli nokassa vetämässä, toinen pyrstössä työntämässä. Kone oli ensimmäinen potkurikone, jossa oli heittoistuin.

Koneen suunnittelua hidasti selvästi sodanjohdon päättämättömyys koneen tarpeen suhteen; alun perin koneesta piti tulla pommikone; sitten koko projekti laitettiin jäihin koska luultiin sodan loppuvan pian ja haluttiin keskittyä lyhytaikaisempiin hankkeisiin. Lopulta koneesta päätettiin kehittää hävittäjäpommittaja, mutta vain 13 sarjatuotantokonetta ehti valmistua ennen kuin amerikkalaiset valtasivat tehtaan.

Do-335:ä ei ehditty käyttää taisteluissa. Tunnettu hävittäjä-ässä Pierre Clostermann tosin kertoo muistelmissaan kohtaamisesta Do-335-koneen kanssa. Yksinäinen saksalaiskone pakeni nopeutensa turvin.

Yksi kone selvisi meidän päiviimme ja on nykyään nähtävissä museossa USAssa.

Sarjassa mukana myös Kübelwagen -ajoneuvo sekä figuureja.


Arvostelut 0 arvostelua