Soviet Military Off-Road Vehicle UAZ-469  1/35
Soviet Military Off-Road Vehicle UAZ-469  1/35
Zvezda

Soviet Military Off-Road Vehicle UAZ-469 1/35

Tuotenumero ZVD3629

Varusmiehillekin tuttu "ajoneuvo"

25,00 €
Sisältää alv. 24 %
Saatavuus Varastossa

UAZ-469 on neuvostoliittolaisen UAZin valmistama maastoauto.

72-hevosvoimainen, 2,4-litrainen moottori periytyi edeltäjämallista, GAZ-69:stä. Jatkona oli kuiva yksilevykytkin josta voima välittyi nelinopeuksisen vaihteiston ja kaksiportaisen alennusvaihteen kautta jäykille etu- ja taka-akseleille, jotka oli jousitettu puolielliptisin lehtijousin. Iskunvaimentimet olivat hydrauliset ja vipumalliset.

Kori oli teräsrakenteinen ja kantavana rakenteena oli tikapuurunko. Ohjaamo oli karu ja yksinkertainen, kuten neuvostoliittolaisissa sotilasajoneuvoissa yleensä. Istuimet oli verhoiltu vinyylillä. Istumapaikkoja oli kuljettajan vieressä yhdelle matkustajalle, käännettävällä takapenkillä kolmelle ja lisäksi takana tavaratilassa oli lisäistuimet kahdelle matkustajalle, jotka istuivat kasvot vastakkain ja selät sivuille päin. Polttoainesäiliön tilavuus oli 78 litraa.

UAZ-autoja on ollut myös Suomen Puolustusvoimien käytössä. Niiden kyydistä ovat näkökulmasta riippuen nauttineet tai kärsineet muun muassa varusmiespalvelunsa 1970- ja 1980-luvuilla hoitaneet.

Varusmiesten havaintojen mukaan UAZilla pääsee lähes minne vain ja tarvittaessa vaikka puuhun edellyttäen että renkaiden pito riittää.


Arvostelut 0 arvostelua