Calvados Sellers  1/35
Calvados Sellers  1/35 Calvados Sellers  1/35 Calvados Sellers  1/35
Miniart

Calvados Sellers 1/35

Tuotenumero MIA38071
14,00 €
Sisältää alv. 24 %
Saatavuus Varastossa

Calvados on omenoista ja joskus myös päärynöistä tislaamalla valmistettua viinaa, jota tuotetaan Normandiassa Ranskassa.

Calvadosia valmistetaan sadoista eri omenalajikkeista, mutta parhaaseen laatuun käytetään vain 48:aa lajiketta. Käytetyistä omenoista katkeria lajeja on yleensä 10 prosenttia, katkeranmakeita 70 prosenttia ja hapokkaita 20 prosenttia. Omenat korjataan syksyllä lokakuun ja tammikuun välisenä aikana. Ne murskataan ja annetaan kypsyä 1–4 tunnin ajan, jolloin kuoret pehmenevät ja luovuttavat arominsa ja tanniininsa. Murska puristetaan sitten mehuksi ja fermentoidaan tammisissa tynnyreissä siideriksi. Tähän kuluu kuudesta viikosta jopa yhteen vuoteen.

Fermentoitunut siideri tislataan joko kolonnitislausmenetelmällä tai pannutislausmenetelmällä. Tislauksen jälkeen juoman alkoholipitoisuus on 68–72, joten se laimennetaan vedellä. Calvados saa kultaisen värinsä kypsytyksen aikana, joka kestää vähintään kaksi vuotta, mutta laadukkaimpien merkkien kohdalla jopa 20–40 vuotta. Pullotetun calvadosin alkoholipitoisuus on vähintään 40 tilavuusprosenttia.


Pakkauksessa kaksi kaverusta, käsikärryt ja pulloja laatikoissa. Kiva lisäys dioraamaan tms. Muunnettavissa myös maitokauppiaiksi jos alkoholi pahasta, ks konversio-osat alempana (myydään erikseen).

Arvostelut 0 arvostelua
Samankaltaiset tuotteet
Yhteensopivat tuotteet